Așa au crescut, de-a lungul timpului, afacerile agențiilor de turism, peste tot în lume, cu oferte care au scos la iveală câteva locuri unde, fără îndoială, fiecare și-ar dori să petreacă în noaptea dintre ani. De exemplu, scrie presa internațională, există, în lume, opt locuri considerate ”cele mai bune” pentru acest eveniment.

8. Edinburgh

Capitala Scoției este unul dintre locurile cele mai populare din lume când vine vorba de ”cultură și istorie”. Foarte mulți turiști preferă acest loc și datorită concertelor și petrecerilor în aer liber. Iar scoțienii chiar știu cum să se distreze: festivitățile de final de an nu au loc doar în data de 31 decembrie, ci timp de patru zile, consecutiv. Turiștii pot încerca orice, de la tradiționalele mâncăruri, până la a lua lecții de dans scoțian și de muzică specifică  locului. Sau, de ce nu, aceștia pot alege o activitate ”extremă”, renumită printre locuitorii orașului: o baie rece în celebrul râu Forth.

7. Paris

Nu mai este demult un secret că Parisul este cunoscut, înainte de toate, ca ”Orașul Luminilor”, un loc minunat pe care oricine ar trebui să-l viziteze cel puțin o dată în viață. În mod tradițional, parizienii petrec Anul Nou acasă, cu familia, însă, foarte aproape de miezul nopții, aceștia ies în stradă pentru a celebra venirea Anului Nou, iar orașul se transformă, într-o adevărată sărbătoare. Una dintre principalele atracții ale acestei nopții are loc la Turnul Eiffel, care este înconjurat de mulțimea de parizieni și turiști deopotrivă, luminat de focul de artificii. După acest moment, barurile, restaurantele și cluburile devin arhipline, mare parte dintre cei prezenți fiind turiști europeni.

6. Rio

Ajunul Anului Nou se află printre cele mai importante momente pentru brazilieni, cea mai mare petrecere fiind organizată chiar la Rio de Janeiro. Turiști din toată lumea vin aici să petreacă Anul Nou și, fără a sta prea mult pe gânduri, se îmbracă în alb, pentru că ”așa cere tradiția”. Este deja știut că, în această noapte, brazilienii poartă alb despre care spun că aduce noroc. Petrecerile, dansul și muzica sunt diferite la brazilieni, transformând momentul într-unul ”memorabil” pentru orice turist.

5. Disneyland

În topul realizat de presa internațională se află și Disneyland, locul perfect pentru cei care vor să facă o mare bucurie copiilor, la final de an. Aici, cei mici pot asista la cele mai îndrăznețe jocuri adresate lor și se pot bucura participând la activități concepute astfel încât să nu se plictisească o clipă. Bineînțeles, nu lipsec celebrele spectacole ”Cirque du Soleil”, adaptate copiilor.

4. Londra

Cu siguranță, Londra este locul unde orice turist își dorește să revină, indiferent de perioada anului. Sute de mii de oameni iau parte, cu fiecare final de an, la un spectacol gradios, cu petreceri în cluburi, concerte pe străzi și, de ce nu, croaziere. Pentru că, oricât de bizar ar părea pentru un oraș precum Londra, unul dintre cele mai populare evenimente ale nopții este ”o cină de-a lungul râului Tamisa”. Mai mult, această călătorie este un prilej, pentru necunoscători, să afle lucruri interesante despre cultura orașului. Nu este de mirare că biletele pentru o astfel de croazieră, pe Tamisa, se vând foarte repede, chiar mai repede decât cele într-un club din inima orașului.

3. Las Vegas

Ajunul Anului Nou în Las Vegas ”este nebun, dar într-un fel bun”. Traficul este oprit și centrul orașului se transformă într-o petrecere uriașă cu 300.000 de oameni. Aproape de miezul nopții, toate cazinourile oferă, în același timp, uimitoare focuri de artificii, în timp ce celebritățile, pe care cei mai mulți le-au văzut doar la televizor, își fac apariția pe scene uriașe, în aer liber. Sau, nume foarte sonore precum Lady Gaga, Britney Spears sau Celine Dion, care conduc clasamentele și topurile în materie de muzică, organizează adevărate show-uri în cluburi exclusiviste.

2. Hawaii

”Locul perfect pentru a spune bun venit noului an”. Așa poate fi definit, pe scurt, Hawaii. Cu plajele sale minunate și peisajele incredibil de frumoase, Hawaii nu este chiar un loc accesibil pentru orice european. Dar, odată ajuns acolo, cu greu îți mai poți dori să revii la viața ta obișnuită, mai ales dacă trăiești într-un oraș capricios din punt de vedere al vremii. Arhipelagul hawaiian este format din 132 de insule și atoli care se întind pe o lungime de 2.414 kilometri.

1. Sydney

Sydney ocupă primul loc în topul celor mai bune orașe pentru a petrece venirea noului an, fiind situat pe malul unuia dintre cele mai frumoase golfuri din lume, cu un port natural extraordinar de frumos. Ca și în celelalte mari orașe, la miezul nopții, focurile de artificii oferă un spectacol aproape ireal, completat de concerte în aer liber. Cel mai important oraș din Australia este celebru atât pentru Opera House, cât și pentru faptul că este cel mai mare centru industrial cu cea mai mare aglomerație de zgârie-nori și de magazine.