„Încercăm un portofoliu de utilaje, pe lângă cele 193 pe care le are ApaNova cu tot cu motopompele de mare capacitate”, a spus Oprescu. Ca măsuri pregătitoare, primarul general a precizat că se continuă îndepărtarea grămezilor de zăpadă din zonele de risc, s-a început astuparea gropilor din carosabil cu mixtură asfaltică la rece şi, totodată, se acţionează cu „operatori manuali şi voluntari” pentru desfacerea gurilor de canal.
„Începând de luni se va acţiona cu şi mai mulţi oameni, cu sprijinul celor care lucrează la RADET şi RATB, în vedere pregătirii gurilor de canal pentru topirea zăpezii. În perioada următoare se va intra şi pe străzile unde nu există canalizare, începând cu cartierul Progresul şi terminând cu Bulevardul Apărătorii Patriei”, a afirmat primarul general. El a menţionat că astăzi va avea loc o întâlnire a viceprimarului cu reprezentanţi ai firmelor care deţin motopompe.
„Vom acţiona astfel încât să nu ne confruntăm cu inundarea marilor intersecţii dacă dezgheţul se va produce brusc. Şi, în acelaşi timp, să nu lăsăm să intre apa în case, în cartierele pe care acum, datorită rapoartelor noastre, dumneavoastră le cunoaşteţi foarte bine”, a mai spus Oprescu.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) este o altă structură care acţionează în astfel de cazuri, având motopompe de mare capacitate, a adăugat primarul general. „Eu sper însă să nu fie nevoie. De obicei când ne pregătim atunci nu e nevoie. Când nu ne pregătim atunci se întâmplă în mod sigur”, a mai declarat primarul general al Capitalei.
Sursa: Agrepres