”Deocamdată, luni dăm drumul la toată circulaţia pe sub pasaj, în momentul când se termină tramvaiul, pentru că tramvaiul era problema. Pe tot traseul pe sub pod se poate circula. Gara Basarab este accesibilă şi mai eliberăm şi din intersecţia Plevnei-Giuleşti”, a spus primarul, care a vizitat şantierul.

El a menţionat că probabil circulaţia ar putea fi deschisă şi pe pod mai devreme de 1 iunie, nefiind nicio problemă legată de montarea senzorilor anti-seismici.

Întrebat dacă se va circula pe pod de 1 iunie, Oprescu a răspuns: „Cred că şi mai devreme. Aia e o aiureală că nu dăm drumul la pod, că n-avem senzori. Senzorii se pot pune şi într-o noapte”.

El a susţinut că proiectantul pasajului a solicitat noi teste de rezistenţă, motiv pentru care nu se poate preciza exact când va fi inaugurată construcţia.

Ca urmare a finalizării lucrărilor la infrastructura rutieră de la nivelul solului în zona Pasajului Basarab, începând cu data de 11 aprilie 2011, ora 4,00, se va redeschide circulaţia rutieră pe şos. Orhideelor, între Calea Plevnei şi bd. Dinicu Golescu, şi pe bd. Dinicu Golescu, între şos. Orhideelor şi str. Fluviului, a informat Primăria Municipiului Bucureşti, printr-un comunicat de presă.

Ca măsuri rutiere, se va dezafecta semaforizarea intersecţiei Calea Plevnei cu str. Afluentului şi se va institui sens unic pe str. Afluentului, dinspre str. Fluviului spre Calea Plevnei.

De asemenea, se va institui sens unic şi pe str. Barierei, dinspre Calea Plevnei spre str. Fluviului.

Totodată, începând cu aceeaşi dată, se va relua circulaţia liniilor RATB de autobuze pe traseele de bază în zona menţionată. Liniile 105, 178 şi 635 vor reveni pe traseele de bază, în ambele sensuri, de la intersecţia Şos. Orhideelor/Calea Giuleşti/Calea Plevnei, pe Şos. Orhideelor, Gara Basarab, Bd. Dinicu Golescu, urmând apoi traseele actuale.

De asemenea, tot de luni, linia 282 va funcţiona pe un traseu modificat de la intersecţia Calea Plevnei/Str. Barierei, pe Str. Barierei până la terminalul Fluviului.

Circulaţia tramvaielor pe şos. Orhideelor, între Calea Plevnei şi bd. Dinicu Golescu şi pe bd. Dinicu Golescu rămâne suspendată, a precizat sursa citată.