Sorin Oprescu, împreună cu o delegaţie UEFA, condusă de preşedintele acestui for, Michel Platini, au vizitat, sâmbătă, Stadionul Naţional, după care au susţinut o conferinţă de presă comună. În cadrul acesteia, edilul capitalei a afirmat că ritmul lucrărilor va fi accelerat şi că, „probabil, se va lucra şi noaptea”.
„Avem finanţare pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii şi deja am format echipele care să se ocupe de evenimentul de inaugurare a stadionului. Suntem mândri de acest stadion care aparţine românilor”, a afirmat el.
La rândul său, Michel Platini s-a declarat mulţumit de ceea ce a văzut, precizând că nu are sugestii de făcut constructorului.
„Aş spune că acest stadion nu este construit numai pentru finala Europa League de anul viitor, ci reprezintă o istorie care va continua să se scrie. România avea nevoie de un stadion ca acesta. Am venit special în România să văd acest stadion pentru că nu voi putea fi aici la meciul de pe 10 august”, a afirmat Platini.
Trezorierul UEFA, Marios Lefkaritis, a precizat, la solicitarea jurnaliştilor, că banii alocaţi pentru construirea stadionului bucureştean au fost folosiţi corespunzător.
„Să nu uităm că atunci când am venit aici prima data era doar o groapă mare iar acum vedem un stadion aproape gata. Numai cine nu a văzut acest stadion de la început şi l-a văzut acum pentru prima data poate avea dubii că nu va fi finalizat la timp. Aşadar, n-am niciun motiv să cred că nu se va juca meciul (România-Argentina – n.r.)”.
Vicepreşedintele UEFA, Ionuţ Lupescu, l-a completat pe Marios Lefkaritis, explicând că proiectul a fost făcut în baza unui manual UEFA pe care atât constructorul cât şi proiectantul l-au respectat, în ceea ce priveşte structurile unui stadion de categoria Elite.
„Vă pot spune că toată delegaţia a fost încântată de stadion şi ca un om care lucrează în multe comisii de evaluare pot certifica faptul că, în ceea ce priveşte raportul calitate/preţ, dar şi capacitate, stadionul Lia Manoliu este cel mai ieftin din Europa. Sunt alte stadioane, cu o capacitate mai mică şi costuri mai mari. Dacă după 20 de ani, când se construieşte primul stadion în România vorbim numai de bani, înseamnă că am pierdut cei 20 de ani”, a precizat vicepreşedintele UEFA.