Din ce în ce mai mulţi americanii cad pradă hoţilor de smartphone-uri, în special posesorii de terminale iPhone. Poliţia spune că zeci de mii de smartphone-uri sunt furate în fiecare an.  Numărul plângerilor i-a determinat pe cei mai mari operatori telecom din SUA să ia decizia de blocare a smartphone-urilor furate.

Există o "epidemie" a furturilor de telefoane mobile, iar peste 40% din toate furturile din New York implică smartphone-uri şi alte dispozitive wireless. Acţiunea companiilor "va ajuta la descurajarea furturilor de smartphone-uri şi protejarea informaţiilor personale pe care le conţin", a declarat Steve Largent preşedintele Asociaţiei Wireless-CTIA.

Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, a declarat că analizează posibilitatea de a reglementa blocarea telefoanelor mobile furate, dar rămâne de văzut dacă acest demers se va concretiza printr-o decizie obligatorie sau printr-un acord cu toţi furnizorii de telefonie mobilă din România. Vom putea face primele anunţuri oficiale abia în trimestrul trei al anului, a spus Marinescu.