Touroperatorii din Israel i-au transmis, ministrului român al Turismului, Elena Udrea, aflat într-o vizită la Tel Aviv, că preţurile din România sunt prea mari şi că nu sunt mulţumiţi de calitatea serviciilor din domeniul turismului.

„Agenţii şi touroperatorii israelieni au salutat reînfiinţarea în România a Ministerului Turismului şi au cerut suport pentru promovarea destinaţiilor turistice româneşti în Israel. Aceştia au apreciat însă că preţurile din România sunt prea mari, că nu sunt mulţumiţi de calitatea serviciilor din turism, respectiv că serviciile complementare de agrement nu s-au dezvoltat suficient”, se arată într-un comunicat al ministerului de resort.

Udrea i-a asigurat pe operatorii israelieni că „există progrese evidente în toate domeniile asociate turismului românesc” şi că statul şi investitorii privaţi autohtoni „fac eforturi comune pentru transformarea României într-o destinaţie turistică competitivă” pe plan internaţional, dar fără să dea exemple concrete.

Udrea s-a întâlnit, de asemenea, cu companii şi investitori prezenţi pe piaţa de turism din Israel, interesaţi de turismul balnear, turismul de litoral şi agroturismul românesc, respectiv faţă de turismul din Bucureşti. DAt fiind faptul că Israel este prin definiţie o ţară cu un turism ecumenic înfloritor, Udrea nu a putut prezenta latura ecumenică a turismului românesc, pe care a pus accent la investire.

Elena Udrea este prezentă în Israel alături de preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia acestuia.