Ţara-cheie Israelul

Situaţia este într-adevăr foarte complicată. Turcia se află faţă în faţă cu aliatul său Statele Unite. Pentru că Statele Unite înarmează în mod direct teroarea PKK/PYD (PYD – Partidul Uniunii Democratice, aripa siriană a PKK – n.trad.), care ameninţă Turcia.

În acest timp, Putin, prietenul nostru din diverse puncte de vedere şi cu care preşedintele Erdoğan are o relaţie apropiată, sprijină Siria lui Assad. Aici, să nu uităm că ţara-cheie este Israelul.

Crearea unei zone neutre la frontierele Turciei, este întrutotul opera Israelului. De asemenea, tot Israelul a înfiinţat zona specială kurdă de acolo, după ce Statele Unite au ocupat Irakul, scrie Sabah.

Zile problematice

Adică, treaba Turciei nu este deloc uşoară. Pentru că, în timp ce noi ne luptăm cu forţele externe, în interior nu se cunoaşte de partea cui se situează opoziţia şi HDP (Partidul Democratic al Popoarelor, pro-kurd – n.trad.). Aceştia ar putea susţine tezele Statele Unite în locul intereselor Turciei.

Şi să nu uităm că mai există şi realitatea FETÖ. Adică, există o situaţia haotică, cu unul dintre capete în Statele Unite, iar cu celălalt în Orientul Mijlociu, şi în Turcia nu se mai ştie cine ce susţine. Dar credem că Turcia va depăşi această situaţie.

Ceea ce trebuie să spunem acum este faptul că ne aflăm în ajunul unor zile problematice, dinamice, zile în care putem primi veşti şi despre pierderi de vieţi omeneşti.  Turcia a pus în funcţiune o mişcare de solidaritate extinsă, care începe din Azerbaidjan şi cuprinde şi republicile turce din Asia Centrală.

În acest timp, Iranul s-a plasat, într-un mod neaşteptat, în opoziţie faţă de Turcia.