Peste 3.000.000 de ţigarete au fost indisponibilizate şi 10 persoane au fost reţinute, în urma a 34 de percheziţii efectuate de poliţiştii de la transporturi din Timişoara, la persoane bănuite de contrabandă, informează IGPR.

“La data de 17 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara au efectuat 34 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş şi Arad, în cadrul cercetărilor ce se efectuează într-un dosar penal de contrabandă. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 3.370.000 de ţigarete de diferite mărci, 245.115 lei, 45.110 euro, 91 de litri de alcool dublu rafinat de provenienţă Serbia, un pistol cu aer comprimat, o armă şi cartuşele aferente”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

18 persoane au fost conduse la poliţie pentru cercetări, iar faţă de 10 dintre acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţeane Timiş şi Arad, jandarmilor din cele două judeţe şi Biroului Vamal Timişoara.

Nu este sigura dată când se găsește tutun de contrabandă în România

În septembrie au avut loc opt percheziții domiciliare la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale de comisionariat vamal, precum și la domiciliile administratorilor societăților aflate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Constanța.

Acțiunea procurorilor DIICOT și a ofițerilor de poliție judiciară a vizat un grup de persoane, care în luna aprilie a anului 2019, au redirecționat și confirmat fictiv o operațiune de tranzit vamal ce viza un transport de țigări (2 containere) expediat dintr-un stat non-UE cu destinația Port Constanța.

Aceștia s-au folosit de numele de utilizator și parola alocate unui lucrător vamal pentru accesul la aplicația informatică privind tranzitul de mărfuri pe teritoriul Uniunii Europene. Țigările au intrat pe teritoriul Uniunii Europene și au fost comercializate ilicit, fără a fi plătite taxe vamale, accize și T.V.A. aferent.