Ministrul economiei din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg a declarat ca poarta discutii cu potentiali investitori in subsidiara Opel a constructorului auto american General Motors (GM).

Karl-Theodor zu Guttenberg a infirmat astfel astfel informatiile aparute in media, care spuneau ca nu exista companii „serioase” interesate de constructorul german.

„Nu pot decat sa repet: Discutiile sunt purtate cu parteneri mai mult sau mai putin interesati”, a declarat Guttenberg intr-o conferinta.

Totusi, ministrul a precizat ca interesul investitorilor este strans legat de calitatea planului de salvare a companiei americane GM, care a solititat un nou ajutor din partea autoritatilor SUa, pentru a putea supravietui.

Opel este a doua marca detinuta de GM, din punct de vedere al volumului productiei, cu 1,5 milioane de unitati comercializate anul trecut.

GM a anuntat ca este deschis la posibilitatea ca un investitor sa preia un pachet de actiuni in cadrul subsidiarei germane Opel, care include si marca britanica Vauxhall.