Discuţiile cu părţile interesate ar urma să demareze în lunile următoare. OMV va cere cumpărătorului să menţină operaţiunile din Croaţia şi Bosnia Herţegovina la acelaşi nivel, scrie Agerpres.

OMV este prezent pe piaţa de retail din Croaţia din 1992. În prezent, OMV Hrvatska d.o.o are 70 de angajaţi la sediul central din Zagreb, precum şi o reţea de 63 de benzinării, controlând o cotă de piaţă de 13%.

Pe piaţa din Bosnia-Herzegovina, OMV este prezent din 2001. În prezent, societatea OMV BH d.o.o are 23 de angajaţi la sediul central de la Sarajevo şi o reţea de 28 de benzinării, controlând o cotă de piaţă de aproximativ 8%.

Strategia OMV este să simplifice portofoliul companiei prin tranziţia treptată de pe segmentul rafinare şi marketing spre segmentul explorare şi producţie şi cel de gaz şi energie. OMV precizează că va continua operaţiunile de retail pe pieţele unde are operaţiuni integrate.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în vreme ce Ministerul Economiei şi Comerţului deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.