Emisiunea va fi intermediată de un consorţiu de bănci format din BNP Paribas, Citigroup, Raiffeisen Bank şi Societe Generale.
Preţul iniţial de la care pornesc obligaţiunile este de 190 de puncte de bază (1,9%) spre 200 de puncte de bază (2%) peste indicatorul mediu al pieţei (mid-swap).
Obligaţiunile beneficiază de un rating ‘A3’ din partea Moody’s Investors Service şi de un rating ‘A minus’ din partea Fitch Ratings.
Atragerea de resurse de pe piaţa de capital de către OMV vine după majorarea de capital din această vară, când compania a reuşit să strângă 725 milioane euro de la investitori, cărora le-a acordat un discount important, deşi plănuia să atragă o sumă maximă de 900 milioane euro.
De asemenea, OMV a anunţat pe 22 septembrie că va vinde active de 1 miliard de euro, din rafinare şi marketing, pentru a se concentra pe activităţile de explorare şi producţie.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, restul acţiunilor fiind deţinute de Ministerul Economiei şi Comerţului, 20,64%, Fondul Proprietatea 20,11% şi alţi minoritari.