Grupul austriac OMV va revizui strategia privind rafinăria Petrobrazi şi va prezenta noul plan în primul trimestru din 2010, activitatea de rafinare în România generând pierderi anuale de 200 de milioane de euro, a declarat, vineri, la Londra, şeful diviziei de profil a grupului austriac, Gerhard Roiss.

„La Petrobrazi strategia este în revizuire, vom veni cu una nouă în primul trimestru din 2010. (…) Va avea loc o restructurare pe rafinare în UE, din cauza supracapacităţii de producţie şi a scăderii cererii. Este greu de spus care rafinării vor fi închise”, a afirmat şeful diviziei de rafinare şi marketing din OMV într-o conferinţă de presă.

Rafinarea generează piederi anuale de 200 milioane euro în România, unde OMV a investit 400 de milioane de euro doar pentru a aduce produsele la standarde europene, a spus el.

OMV este acţionarul majoritar al Petrom, prin care deţine pe piaţa românească rafinăriile Petrobrazi şi Arpechim, activităţi în zona explorării şi extracţiei de petrol şi gaze naturale şi o reţea de 550 de benzinării. Totodată, grupul este prezent pe piaţa locală şi sub marca OMV, cu un lanţ de circa 80 de staţii de distribuţie a carburanţilor.

SURSA: Mediafax