Preţurile au crescut cu 9 bani/litru, aceasta fiind cea de-a treia majorare efectuată de OMV Petrom în luna august.
Luna trecută preţul benzinei Standard 95 a fost modificat de trei ori, preţul crescând de la 5,66 lei (la 1 iulie 2012) la 5,92 de lei (la 31 iulie), la staţia de pe str. Mihai Eminescu din Bucureşti, benzinărie monitorizată de capital.ro.
În luna august, preţurile au fost modificate astfel: cu 5 bani/litru pe data de 7, cu 9 bani/litru pe data de 17, respectiv astăzi tot cu 9 bani/litru.
Reprezentanţii companiei ne-au declarat că majorarea preţurilor a fost cauzată de creşterea cotaţiilor internaţionale la ţiţei şi la produsele petroliere.

Din primăvara anului trecut, compania publică pe site-ul propriu, preţurile carburanţilor din fiecare staţie, astfel că preţurile pot varia între plus/minus 5% faţă de cele de referinţă.
De exemplu, la benzinăria OMV Petrom de pe Bd. Constantin Brâncoveanu, staţie la care se regăsesc cele mai mici preţuri, (vezi aici articolul), un litru de benzină standard 95 costă, începând de astăzi, 6 lei/litru.
La staţia Mihai Eminescu, acelaşi sortiment de benzină este comercilizat cu 6,15 lei/litru. Sortimentul mai scump de benzină, Standard 99, costă 6,57 de lei. La unele staţii, precum cea din Dorobanţi, un litru de benzină Standard 99 costă deja 6,75 de lei.

Reprezentanţii OMV Petrom susţin că preţurile din România sunt cele mai mici din UE, aşa cum reiese şi din buletinul celor de la Eurostat.

Preţul mediu al benzinei în UE este de 1,659 euro/litru, iar în România, 1,285 euro, fiind cel mai mic preţ. În Bulgaria, un litru de benzină costă 1,298 euro, iar în Suedia – cel mai mare preţ, 1,833 euro/litru. Preţurile menţionate sunt de la jumătatea lunii august. Vezi aici ultimele date disponibile – 13 august, ale Oil Bulletin.