„Dezvoltarea activităților de explorare în regiunea Africii Subsahariene face parte din strategia OMV. Primii pași au fost realizați prin demararea operațiunilor în zona extrateritorială a Insulei Madagascar, iar de curând, în Gabon și Namibia. Anunțăm încă un contract de explorare, de această dată în zona teritorială a Insulei Madagascar”, a spus JaapHuijskes, membru al Consiliului Director al OMV, responsabil cu activitatea de Explorare și Producție.

Prin acest acord, OMV își extinde prezența în Madagascar la o suprafață de explorare teritorială de peste 14.000 km². În cadrul campaniei de explorare în desfășurare în baza acestor permise, OMV va participa la achiziții seismice 2D viitoare în blocul Mandabe, precum și la forarea primului puț din blocul Berenty.

În prezent, tranzacția este supusă procesului de aprobare de către Guvernul Madagascarului. Practic, OMV va achiziționa o participație de 35% în blocul 3109 (Mandabe) și blocul 3111 (Berenty). Tullow va deține o cotă de 65% și va continua să activeze ca operator. Activitățile de achiziție seismică 2D în blocul 3109 se vor desfășura pe parcursul anului 2014. Primul puț din blocul 311 va fi forat în primul trimestru al anului 2015.