“Ca şi în alte țări, aici au existat, în ultimii ani, provocări legate de creștere. Dar noi, la      Coca-Cola, credem în investiția în perioade dificile, în dezvoltarea pe termen lung și în contribuția pozitivă la creșterea şi revitalizarea economiei”, a declarat Muhtar Kent (foto).

La inaugurare au mai fost prezenţi premierul Victor Ponta şi Dimitris Lois, CEO al Coca-Cola HBC, cel de-al doilea cel mai mare îmbuteliator al companiei americane din lume, cu operaţiuni în 28 de ţări.

Sistemul Coca-Cola a investit pentru prima dată în România în 1991, iar astăzi are peste 1.800 de angajați în toată țara, cu aproximativ 9 locuri de muncă generate indirect în restul economiei de fiecare loc de muncă la Coca-Cola. În România, Coca-Cola HBC România îmbuteliază produsele din portofoliul Coca-Cola în trei fabrici și le distribuie celor peste 64.000 de clienți din întreaga țară, printr-o rețea de 20 de depozite și centre de distribuție.

“Fabrica de îmbuteliere din Ploiești, cea mai mare din sud-estul Europei, este pentru Coca-Cola HBC un adevărat centru al investițiilor în inovații tehnologice. În urmă cu 4 ani, am inaugurat aici alte două inovații importante – mega-depozitul automatizat High-Bay și Centrala de cogenerare – cu o valoare totală a investiției de 45 de milioane de euro. Anul acesta aducem din nou în România o investiție majoră, de peste 22 de milioane de euro”, a declarat Dimitris Lois.

Noua linie aseptică de îmbuteliere se bazează pe un sistem de umplere de ultimă generație brevetat de Krones – lider mondial în furnizarea de tehnologie pentru producerea de băuturi și ambalaje, iar operarea sa este asigurată de 30 de lucrători calificați. Linia funcționează din iulie 2013 și produce băuturi în ambalaje destinate consumului imediat (0,33L PET) și consumului în familie (1,5L PET). Cappy Pulpy este produs în prezent în două arome – portocală şi grapefruit, atât pentru piața din România, cât și pentru alte piețe europene precum Bulgaria, Ungaria, Croația, Bosnia, Cehia și Slovacia.