"De când am infiinţat firma(n.r.-2007) şi până în prezent am investit circa 8 milioane de euro", ne-a spus omul de afaceri Ţepeş.

Producătorul braşovean de ţiglă metalică Bilka Steel a demarat la începutul acestui an un program investițional, care se ridică la aproximativ cinci milioane de euro și se va finaliza în 2016.

”Investițiile realizate anul acesta se ridică la 2,5 milioane de euro.O parte din această sumă a fost accesată pentru achiziționarea și renovarea platformei Romlag Brașov care este în plină desfășurare. O altă parte din investiții este reprezentată de achiziționarea a trei noi linii de producție: două linii de țiglă metalică care au crescut capacitatea de producție pentru țigla metalică Clasic cu 60% și o linie de accesorii pentru acoperiș. Acum avem în curs investiția pentru o nouă linie de accesorii pentru sistemul pluvial, proiect pentru care am accesat și fonduri europene”, a afirmat Horațiu Țepeș.

În primele 9 luni din acest an, Bilka a ajuns la o cifră de afaceri de peste 100 milioane de lei, în creștere cu 34 %comparativ cu aceeași perioadă a lui 2013.

Piața de acoperișuri s-a ridicat în 2013 la 27 milioane de metri pătraţi, 62% fiind reprezentată de acoperișurile metalice. Pentru 2014 compania estimează o creștere similară celei din 2013, de 5% și o creștere de 2-3% a ponderii acoperișurilor metalice în totalul pieței de acoperișuri.

„Anul acesta în lunile de vară am produs la capacitate maximă, în trei schimburi, în unele zile ieșind pe porțile fabricii peste 200 acoperișuri. Asta se datorează eforturilor și investițiilor realizate în cei 7 ani de existență, ce se ridică la 8 milioane de euro”, a completat Horațiu Țepeș.

Compania Bilka Steel a fost înfiinţată în 2007 şi avea 2 angajaţi, iar în prezent firma a ajuns la 120 de angajaţi şi la o cifră de afaceri de 104 milioane de lei. Fabrica Bilka din Brașov are în prezent mai multe hale de producţie și depozitare care acoperă o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi. Pe poarta fabricii au ieșit doar anul trecut peste 3,2 milioane de metri pătraţi de țiglă metalică.