Este vorba despre cunoscutul investitor Carl Icahn, care deținea un pachet destul de consistent la Motorola Mobility și ale cărui acțiuni au fost cumpărate de Google la un preț cu 15 dolari mai mare.
În total, Icahn a vândut pachetul de 26 de milioane de acțiuni pe care le avea la un preț total de peste un miliard de dolari, în creștere cu 400 de milioane de dolari față de nivelul la care acestea erau cotate la închiderea ședinței de vineri.
Gigantul online Google a cumpărat producătorul de telefoane mobile Motorola Mobility pentru suma de 12,5 miliarde dolari, anunţă Bloomberg.
Acţionarii Motorola vor primi 40 dolari cash pentru fiecare acţiune, un preţ cu 63% mai mare decât cel cu care s-a închis bursa americană vineri. Ambele consilii de administraţie au aprobat tranzacţia.
Carl Icahn este cel care, conform unor surse, l-ar fi ajutat pe miliardarul George Soros în "short selling"-ul împotriva lirei sterline din 1992, în urma căruia Soros a bifat la finalul zilei un profit de un miliard de dolari.
SURSA: New York Times