Numele lui este Nathaniel Rothschild, fostul șef al British Petroleum, care, așa cum spun cei de la Reuters, petrece sute de ore pe an în avionul său privat și locuiește în principala sa reședință aflată într-o zonă montană din Elveția. Are totuși case în Paris, Moscova, Londra, New York și Grecia.

Conform presei britanice, Nathaniel Rothschild ar putea deveni cel mai bogat descendent al dinastiei Rothschild, o familie cu o îndelungată istorie bancară, fiind, cel mai probabil cel mai bogat membru al familiei din generația sa.

Nat Rothschild a moștenit de la tatăl său bancher suma de 500 de milioane de lire sterline, însă a reuşit să-și mărească averea printr-o serie de investiții în Ucraina și în alte state din Europa de Est.

Mai mult, Rothschild "a servit" drept consilier financiar personal pentru oligarhul rus Oleg Deripaska, proprietarul gigantului din industria aluminiului Rusal, care a fuzionat cu alte două companii și a creat cea mai mare companie de aluminiu din lume.

Mai mult, conform unor zvonuri, face consiliere și pentru Roman Abramovici, un alt miliardar rus, cu care este în relații extem de bune.

Presa britanică a observat de-a lungul timpului că Nathaniel Rothschild a trecut printr-un proces de transformare în bine, după ce părea că le urmează calea nefastă a unor membri ai familiei care au sfârșit tragic. Este vorba despre vărul său Amschel, care s-a sinucis surprinzător la 41 de ani, după ce a fost numit la conducerea băncii familiei din Londra. De asemenea, alt văr, Raphael de Rothschild, a murit în Manhattan în urma unei supradoze de heroină la doar 23 de ani.

Multă vreme Nathaniel a fost considerat oaia neagră a familiei, după ce a început să facă multe excese și să frecventeze cluburile.
De câțiva ani încoace, a început să intre încet pe terenul investițiilor, iar acum, conform unor informații publicate de Reuters, se pregătește de o majorare de capital în vederea unor investiții masive în petrol.