Această majorare de capital a fost discutată şi aprobată în Adunarea Generală a Acţionarilor ce a avut loc în data de 8 octombrie 2013. Majorarea s-a realizat prin emisiunea unui număr de 15.171.443 acţiuni nominative şi dematerializate noi, având valoarea nominală de 3,5 lei fiecare.

'Această majorare de capital are drept scop susţinerea operaţiunilor şi consolidarea poziţiei companiei, subliniind şi întărind, totodată, încrederea pe care Vienna Insurance Group o are în Omniasig VIG şi în strategia sa de dezvoltare. Prin această acţiune, grupul confirmă din nou intenţia sa clară de a rămâne pe termen lung în România şi evidenţiază potenţialul pieţei de asigurări din ţara noastră', se arată în comunicat.

Omniasig Vienna Insurance Group este una dintre cele mai mari companii de asigurări generale din România, având un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor şi aproximativ 23.000 de angajaţi în cele aproximativ 50 de companii din 24 de ţări.

Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

Te-ar putea interesa și: