Mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile emis de către Tribunalul București. Un cunoscut om de afaceri va sta după gratii după ce a vrut să mituiască un director de la Romgaz cu suma de 200.000 de euro.

Om de afaceri, arestat preventiv

Prin această mită, omul de afaceri voia să-și asigure aprobarea cumpărării de către compania de stat a unui teren de la o firmă privată.

Decizia nu este definitivă, însă omul de afaceri va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Directorul de la Romgaz este cel care l-a denunţat pe omul de afaceri la DNA, acesta din urmă fiind prins în flagrant cu o parte din bani.

Conform DNA, în perioada 28 aprilie – 11 mai, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania naţională respectivă, în calitate de cumpărător, şi o firmă privată, în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziţionarea, de către compania naţională, a unei suprafeţe de teren.

La data de 11 mai, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, precizează DNA.

Compania Romgaz a anunţat că manifestă toleranţă zero faţă de orice faptă de corupţie şi va sprijini organele abilitate să efectueze cercetările în acest caz, anunță Agerpres.