Pentru Los Angeles, alegerea lui Donald Trump la preşedinţia Statelor Unite "este echivalentul unui Big One, cutremurul de pământ care, într-o zi, potrivit seismologilor, va devasta California", scrie cotidianul L'Equipe.

Dacă sosirea miliardarului american la Casa Albă generează nelinişte în cancelariile din străinătate, ea este privită "precum o catastrofă" de către comitetul de organizare Los Angeles 2024, fiind totodată "o frumoasă oportunitate pentru Paris", cu zece luni înaintea de desemnarea oraşului gazdă, pe 13 septembrie 2017, la Lima, adaugă cunoscutul ziar de sport din Hexagon. L'Equipe consideră că, în cazul în care preşedintele Trump se va comporta precum candidatul Trump", continuând în acelaşi ritm cu afirmaţiile rasiste, islamofobe, xenofobe şi sexiste, atunci ar putea aduce prejudicii serioase dosarului american.

Cotidianul american USA Today a chestionat, în urmă cu câteva zile, patru personalităţi apropiate de candidatura americană care, sub protecţia anonimatului, au confirmat la unison că alegerea lui Trump va duce la pierderea de voturi pentru Los Angeles, în rândul femeilor membre ale CIO sau al reprezentanţilor ţărilor arabe şi din America latină. Unul dintre aceşti responsabili a estimat că Trump constituie un seism de 8,5 până la 9 puncte pe o scară de 10 a "catastrofelor" candidaturii americane, precizează publicaţia din Statele Unite.

Alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA nu înseamnă însă că Parisul este deja câştigător în cursa pentru JO 2024, multe lucruri putându-se întâmpla până pe 13 septembrie 2017, atât în Franţa, cât şi în Statele Unite, conchide L'Equipe, care nu uită să reamintească faptul că viitorul lider de la Casa Albă s-a numărat printre purtătorii flăcării olimpice cu ocazia ştafetei internaţionale care a avut loc înaintea Jocurilor Olimpice din anul 2004. Agerpres