În acest sens, aceasta îi pregătește o mega-lovitură liderului PSD, Liviu Dragnea. În acest moment când majoritatea parlamentară contează foarte mult, Olguța Vasilescu și-ar putea juca o ultimă carte. 

Potrivit jurnaliștilor de la curentul.info, fostul ministru ar pune presiuni. Mai exact, în cazul în care nu va ajunge din nou ministru, atât ea cât și oamenii lui Claudiu Manda ar urma să voteze moțiunea de cenzură.

Confirm sursei citate, Vasilescu ar fi făcut duminică o criză că nimeni din guvern nu o susține prin declarații că ea a căzut de papagal și acum râde lumea de ea, că a fost respinsă la Transporturi și nici la Dezvoltare nu e pusă și mai mult, Dăncilă nu a mai semnat majorarea salariului minim pentru cei cu vechime.

„Atât ministrul Transporturilor, cât şi ministrul Dezvoltării, domnul Paul Stănescu, şi-au depus demisiile, este un fapt că premierul a aluat act de aceste demisii, le-a înaintat la Cotroceni, a făcut lucrul acesta odată cu propunerile de înlocuire. Deci, demisiile îşi produc efectele iar domnul preşedinte are obligaţia constituţională să semneze decretele de numire pentru cele două propuneri. Am ieşit din termenul de 15 zile, la şedinţa de guvern de săptămâna trecută au venit secretarii de stat, însă toată toată lumea vede că de fapt ne confruntăm cu această încercare a preşedintelui de a şicana activitatea guvernului, această dorinţă de a găsi tot felul de tertipuri şi pretexte ca să nu semneze decretele de revocare. Cred că, măcar în ceasul al doisprezecelea, ştiţi că şi domnul preşedinte făcea un apel asemănător, ar trebui ca preşedintele României să înţeleagă că acest guvern nu este guvernul lui, este un guvern care îşi doreşte să guverneze eficient şi acest guvern răspunde în faţa Parlamentului care l-a învestit, pentru că, din fericire, România nu este o republică prezidenţială, aşa cum şi-ar dori Klaus Iohannis. (…) Probabil că acum aşteaptă decizia CCR şi este o realitate că în plan intern activitatea guvernului este blocată chiar în acest moment important”, a spus Carmen Dan la România TV.