Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Lia Olguţa Vasilescu laudă, din nou, realizările PSD şi îndeplinirea unui nou punct din programul de guvernare, mai precis magazinul deschis la Sibiu de către Casa de Comerț „Unirea” (înființată de Ministerul Agriculturii). Ministrul Petre Daea a fost printre primii cumpărători ai magazinului „Brânzărie”.

“Un nou punct din programul de guvernare este pus în aplicare începând de azi! Magazine cu produse ieftine achiziţionate de stat direct de la producători… Felicitări, Petre Daea! De ce e bun programul de guvernare al PSD? Uite D’aea!”, este mesajul postat de Lia Olguţa Vasilescu.

“Brânzăria” este primul magazin cu produse locale din țară deschis de Casa de Comerț „Unirea”, urmând ca unități similare să fie deschise şi în alte zone din ţară, care să comercializeze produse specifice fiecărei zone. În “Brânzăria” din Sibiu, producătorii îşi pot comercializa marfa, fără să achite vreo taxă, iar chiria spaţiului este suportată de Casa de Comerț „Unirea”.

”Am spus cu ani în urmă că trebuie să facem această verigă extrem de importantă, pentru România, pentru producători, pentru consumatori şi anume să facem acea verigă care asigură preluarea produselor de la fermieri, aducerea lor în magazine bine puse la punct, controlate şi evident prezentate consumatorilor penmtru a putea fi valorificate. Aici urmărim câştigul producătorului şi al consumatorului […] În zilele următoare o să deschidem la Bucureşti, în Craiova, în Slatina, la Piteşti, la Timişoara, în Teleorman, peste tot, până la sfârşitul anului să avem. Aceasta este sarcina primită de la Adunarea Generală a Acţionarilor şi anume aceea de a realiza, în prima etapă în fiecare capitală de judeţ câte un magazin şi nu numai pentru că am început şi la nivelul producătorilor să le asigurăm condiţiile necesare pentru preluarea producţiei şi pentru pregătirea producţiei”, a precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Sibiu.