Motivul care stă la baza cererii Olguței Vasilescu este creșterea economică anunțată de INS pentru primul trimestru al anului. Încă din luna ianuarie, atât Iohannis cât și Comisia Europeană sau FMI au tras semnale de alarmă cu privire la încetinirea ritmului de creștere economică pe care îl va suferi țara noastră, ca urmare a măsurilor luate de liderii PSD-ALDE.

Iată însă că datele publicate astăzi de INS oferă o fotografie de moment extrem de pozitivă pentru economia din România.

„România continuă să se dezvolte bine în guvernarea PSD. Conform INS, creșterea economică înregistrată pe primul trimestru din acest an este de 5% (față de același interval din 2018), în consens cu prognoza Guvernului. Este o creștere economică de 4 ori mai mare decât media Uniunii Europene. (…) PSD solicită președintelui Iohannis, opoziției, organismelor financiare internaționale și analiștilor din sistemul bancar românesc să își ceară scuze pentru prognozele greșite, care au indus nejustificat o stare de neîncredere în economia românească,” susține Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decât atât, fostul ministru al Muncii susține că realitatea demonstrează că ori de câte ori Iohannis anunță că economia merge rău, trebuie să ne așteptăm că aceasta va merge bine.

În final, Olguța Vasilescu reamintește cum arătau cele mai pesimiste prognoze ale principalilor actori care au criticat într-un fel sau altul măsurile social-democraților:

„Prognozele eronate ale analiștilor privind creșterea economică din România”:
• Consiliul Fiscal <4%
• Fostul ministrul finanțelor din guvernul Cioloș, Anca Dragu 3,5%
• Comisia Europeană 3,3%
• Fondul Monetar Internațional 3,1%
• Instituțiile de rating: între 3,1% și 3,5%
• Banca Comercială Română 3,1%
• Banca Transilvania 2,8%