Lia Olguța Vasilescu lansează acuze extrem de grave la adresa guvernării liberale, pe care o acuză că pregătește o mare țeapă pentru pensionari.

Totul a plecat de la anunțul făcut de guvernanți, care au promis majorarea de luna viitoare a pensiilor. În primul rând, fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD se întreabă, într-o postare pe Facebook,  ”cum majorează Guvernul pensiile de luna viitoare când nu mai are dreptul să adopte vreo Ordonanță de Urgență?”, acuzându-i pe liberali de minciună.

Capcana pensionarilor

Apoi, Olguța Vasilescu atrage atenția asupra unei capcane pe care Guvernul Orban o întinde pensionarilor.

”Acum, după ce PNL anunță creșterea pensiilor, de luna viitoare, dar cu un procent mai mic față de cât era prognozat prin lege pentru septembrie: deci nu 40 la sută! E o țeapă dată pensionarilor!

Una este să îți crească pensia cu 40 la sută și alta e să îți crească doar cu 13 la sută. Una e să ai din ianuarie 2021 o creștere de 40 la sută față de ianuarie 2020 și alta e să ai o creștere de doar 13 la sută, raportat de la 1 ianuarie 2020, față de 2021”, a scris reprezentanta PSD pe Facebook.

”Șmecherie de doi bani”

”E o nouă inginerie marca PNL, ca să aloce anul viitor mai puțini bani pentru pensii! Ca să nu amintesc că și anul viitor ar trebui să fie tot o creștere de 40 la sută, prin aplicarea noii legi, o parte din bani fiind ca urmare a creșterii punctului de pensie la 1875 lei, iar altă parte provenind din noua formulă de calcul care prevede eliminarea inechităților din sistem. E clar că nu vor să aplice legea noastră, lege votată în Parlament!

De asta nici nu s-au apucat de recalcularea celor 5 milioane de pensii, de la 1 ianuarie, așa cum ar fi trebuit! Înțelegeți de ce tot spun toti PNL-iștii că vor respecta legea, dar nu amintesc nimic de creșterea punctului de pensie cu 40 la sută? Vor respecta legea, dar pe cea facută de ei, adică una modificată…”, a continuat Lia Olguța Vasilescu tirul acuzațiilor.

Trebuie precizat că fostul ministru și-a fondat acuzațiile inclusiv pe o postare de pe internet a economistului Adrian Câciu, care a scris, la rândul său, despre liberali: ”Chiar cred că pot păcăli lumea cu șmecherii din astea de doi bani?”.