„Iohannis nu aplică o decizie a celei mai înalte instanțe din România (c.n. CCR)”, a acuzat Olguța Vasilescu, precizând că „e un lucru pe care va trebui să îl discutăm în coaliție (c.n. despre o eventuală suspendare a președintelui)”.

„Iohannis nu dă doi bani pe Constituția României, pe deciziile CCR”, a mai spus fostul ministru, care a adăugat că președintele „a pierdut procente și acum se răzbună”.

Totodată, Vasilescu a afirmat că Iohannis dorește să blocheze PSD: „Eu cred că dorește să blocheze PSD. A declanșat o vânătoare împotriva unor oameni pe care îi consideră PSD-iști, dar nici vorbă de așa ceva. Altfel nu îmi explic ce s-a întâmplat pentru nominalizarea SMG.”

Olguța Vasilescu a afirmat că așteaptă motivele pentru care ei nu au fost acceptați de către Iohannis.

„Care sunt motivele pentru care noi nu putem face parte din Guvern? Nu este problema că nu face Olguța Vasilescu parte din Guvern, că nu a început guvernarea în România cu Olguța Vasilescu și nici nu se termină cu ea, dar totuși vorbim despre un partid care a câștigat alegerile, au stabilit în CEx care sunt persoanele ce trebuie să reprezinte în actul de guvernare, iar președintele Klaus Iohannis nu are niciun drept să respingă a doua propunere”, a mai declarat Olguța Vasilescu.