Este vorba despre creșterea salariului minim brut. Potrivit ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, acesta urmează să crească de la 1 ianuarie 2019.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că în Guvern se pregătește o Ordonanță de Urgență prin care salariul minim va crește la 2050 de lei, de la 1 ianuarie 2019.

”Lucrăm la un OUG prin care să crească salariul minim la 2050 de lei, din ianuarie 2019. Am discutat cu patronatele, pentru a avea un sistem extrem de clar. ”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Deși această veste îi va bucura pe mulți români, alții vor fi afectați. Este vorba de cei care obțin venituri nesalariale. Această creștere va avea un puternic impact asupra contribuțiilor. Cei care obțin venituri independente vor scoate mai mulți bani din buzunar.

În același timp, va scădea numărul celor care sunt obligați să depună declarația unică, deoarece pragul de la care apare obligația de a plăti contribuții sociale este stabilit în funcție de salariul minim brut. Cum salariul va fi majorat, și pragul va fi modificat și va fi mai greu de atins de contribuabilii cu venituri independente, scrie Bugetul.ro.