„De ce trebuie sa plătim noi din banii noştri studiile unui viitor medic timp de şase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învăţământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parţial învăţământul mediu şi învăţământul primar”, a afirmat Cataramă sâmbătă de la tribuna Consiliului de Coordonare al PNL Bucureşti, citat de Agerpres. 

Cât priveşte domeniul sănătăţii, el a spus că “degeaba facem 3.500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operaţie se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite”. 

În opinia sa, ar trebui privatizat tot sistemul de sănătate. 

“Toate spitalele trebuie privatizate, cu excepţia situaţiilor de urgenţă, care trebuie sa rămână la stat”, a susţinut Cataramă. 

El a adăugat că oamenii de afaceri care au demonstrat performanţă în România pot intra în structurile de conducere ale administraţiei locale şi centrale. 

“Trebuie să apreciem aceşti oameni de afaceri, nu trebuie sa-i eliminăm şi sa-i folosim numai ca sponsori pentru activităţile noastre”, a mai precizat Cataramă. 

Cristian Buşoi, candidatul pentru funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti, a precizat că discursul lui Viorel Cataramă nu este un document asumat de PNL Bucureşti.