Unul dintre cei mai vocali eurosceptici de la Bruxelles, Farage, care este și membru al Parlamentului European, spune că Germania și Grecia nu pot trăi în aceeași uniune, iar summitul de ieri va fi urmat de mișcări sociale, pentru că populația statelor care participă la acord nu va fi de acord să participe la susținerea unor state precum Grecia sau Italia.
Ngel spune că vineri am asistat la cea mai mare scindare din Uniunea Europeană de la crearea acesteia, iar David Cameron tocmai a făcut primul pas spre ieșirea Marii Britanii din UE.
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/eB8K9gLOmt0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Decizia premierului britanic David Cameron de a se distanţa de pactul subscris de marea majoritate a ţărilor UE pentru a adopta noi norme de disciplină bugetară este în interesul ţării, a spus la rândul său ministrul britanic al afacerilor externe William Hague, într-o declaraţie pentru BBC, preluată de EFE.

‘Marea Britanie nu este în zona euro, nu vom ceda mai multă suveranitate în această materie şi nici în oricare alta, nu vom transfera mai multă putere dinspre Marea Britanie către Uniunea Europeană’, a mai spus William Hague.

Puterile europene conduse de Franţa şi Germania ‘nu au făcut destule eforturi’ pentru a răspunde îngrijorărilor Marii Britanii în privinţa sectorului financiar, a mai declarat William Hague la BBC, potrivit AFP.
Ungurii: Pactul bugetar afectează suveranitatea naţională

Parlamentul Ungariei va trebui să dezbată o posibilă aderare la acordul interguvernamental stabilit între statele din zona euro privind consolidarea disciplinei bugetare, deoarece pactul afectează suveranitatea naţională, a declarat vineri, la Bruxelles, premierul ungar Viktor Orban.

Înaintea negocierilor dintre şefii de stat şi de guvern din UE din cea de-a doua zi a summitului european, Orban a afirmat că nu are un mandat care să îi permită să cedeze din suveranitatea Ungariei şi că decizia va trebui luată de parlament.

Viktor Orban a dat asigurări că există suficient timp pentru acest lucru deoarece termenul limită este luna martie a anului viitor.