Angajatori din Germania oferă 85 de posturi pentru muncitori calificaţi din România pentru care se va organiza selecţie la Sighişoara în luna octombrie 2015, se arată într-un comunicat al reţelei EURES România remis astăzi presei. Potrivit sursei citate, cele 85 de posturi disponibile prin EURES România sunt puse la dispoziţie de compania Unique Personalservice GmbH pentru următoarele meserii: operator stivuitor (15 posturi), comisionar (15 posturi), hamal (10 posturi), muncitor în metalurgie (9 posturi), electrician (6 posturi), mecanic auto, sudor MIG-MAG şi mecanic instalaţii (câte 5 posturi), operator CNC, instalator/montator instalaţii de gaz şi lucrător în depozit (câte 3 posturi), mecanic utilaje prelucrarea maselor plastice şi a cauciucului, sculer şi zugrav-vopsitor (câte două posturi).

Pentru ocuparea posturilor vacante sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu, permis de conducere categoria B, precum şi cunoştinţe bune de limba germană. Salariul oferit este cuprins între 8,80 şi 12,80 euro brut/oră, conform contractelor colective de muncă în respectivele domenii de activitate, iar durata contractelor de muncă este pe o perioadă nedeterminată. În plus, angajatorii oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Persoanele interesate, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente: cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă), copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni), CV model Europass (cu fotografie) în limba germană (Lebenslauf), cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni) şi adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea "Clinic sănătos/Apt pentru muncă".

Sursa: AGERPRES