Danemarca este țara membră a OCDE cu cei mai fericiți cetățeni, in care 90% dintre aceștia sunt mulțumiți de viața lor. Aici se lucrează pe săptămână în medie 30 de ore, față de media de lucru săptămânat din cadrul OCDE, care este de 33,4 ore. Danezii dedică 68% din dintr-o zi, sau 16, 3 ore îngrijirii prsonale și relaxării. Totodată, Danemarca pe locul 19 din 34 în topul celor mai sigure țări din OCDE, cu o rată de omucidere de 1.4, mai mică decât media OCDE, care este 2.2.
După danezi, cei mai fericiți sunt canadienii, care muncesc 32,7 ore pe săptămână, și au timp 15 ore pe zi să se relaxeze. Nu-i de mirare că 75% dintre ei sunt satisfăcuți de nivelul lor de trai. Aici, rata omuciderii este de 1.7, mai mică decât media OCDE.
Pe locul trei s-au situat norvegienii, care muncesc cel mai puțin pe săptămână, doar 27,05 ore. 84% dintre cetățenii Norvegiei sunt satisfăcuti de viața lor, iar rata omuciderii este de 0,6.
Următorii sunt olandezii, care au 16,1 ore pe zi la dispoziție pentru relaxare, pentru că muncesc doar 30 de ore pe săptămână. Elvețienii sunt pe locul cinci, cu o medie de lucru de 31,54 ore e zi și cu o rată a omuciderilor de 0,7. 77% dintre aceștia sunt mulțumiți de viața pe care o duc și au mai mult decât o jumătate (66%) din fiecare zi de muncă pentru a se relaxa.
Toate statele UE, cu excepția Romaniei, sunt membre OCDE. În mai 2007, Consiliul ministerial al OCDE a început să analizeze și să discute despre încorporarea altor state în organizație, printre care și România.