Un clip video publicat pe YouTube de către Banca Centrală Europeană arată avantajele monedei unice: între timp, odată cu criza,  acestea s-au transformat dramatic în dezavantaje care au dus până într-acolo încât se pune problema continuării cu moneda euro.

Pe fundalul muzical al Odei Bucuriei, clipul prezintă moneda euro ca o adevărată minune, personajul feminin prezent în imagini având o expresie a feței care, cel mai probabil, nu se regăsește și pe chipurile liderilor care sunt prezenți la summitul extraordinar de la Bruxelles din aceste zile.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/o0YrRM7yee0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc astă-seară, la Bruxelles, în cadrul Consiliului European de iarnă, întâlnire dominată de chestiuni economice, la finalul căreia este aşteptată anunţarea unor decizii esenţiale pentru viitorul zonei euro.
Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy le va prezenta liderilor „celor 27” un raport privind consolidarea regulilor bugetare şi fiscale pentru a se evita o criză precum cea actuală din zona euro. Documentul menţionează că prevederi fiscale mai dure pot fi incluse într-un protocol la articolul 126 al Tratatului de la Lisabona, o procedură care presupune consens naţional, dar nu şi schimbări substanţiale ale tratatului UE. Potrivit preşedintelui Consiliului European, în acest fel reformele necesare pot fi accelerate şi sunt eliminate orice potenţiale complicaţii politice.

Te-ar putea interesa și: