"Anul care s-a scurs a fost o perioadă de mari provocări şi progrese pentru ţara noastră", a spus Barack Obama. Acesta a subliniat că în 2011 SUA "au pus capăt unui război şi pregătesc încheierea altui" conflict, referindu-se la retragerea soldaţilor americani din Irak şi la evoluţiile din Afganistan.

"Am dat o lovitură grea Al-Qaida şi am consolidat securitatea Americii", a reamintit preşedintele Obama, făcând trimitere directă la eliminarea lui Osama ben Laden, în luna mai a acestui an, în Pakistan.

De asemenea, "am stat alături de toţi prietenii noştri din lumea întreagă cu ocazia unor catastrofe naturale sau revoluţii", a mai spus Barack Obama, la încheierea unui an marcat de revoltele sociale din luma arabă.

"Nu există dubii că 2012 va aduce şi mai multe schimbări", şi "cred că avem tot ce ne trebuie pentru a răspunde cum se cuvine şi a ieşi mai puternici” din aceste provocări, a insistat şeful Casei Albe.
În ceea ce priveşte domeniul economic, preşedintele Obama a dat asiturări că există semne de "redresare"a activităţii Statelor Unite ale Americii şi a promis din nou măsuri vizând consolidarea clasei medii, una din temele sale favorite în campania electorală, în perspectiva scrutinului prezidenţial de la 6 noiembrie 2012.

Te-ar putea interesa și: