Preşedintele Obama a semnat un decret prezidenţial îngheţând bunurile şi blocând proprietăţile în Statele Unite ale colonelului Gaddafi şi celor patru fii ai lui, a indicat comunicatul.

‘Regimul lui Muammar Gaddafi a violat normele internaţionale şi decenţa, şi el trebuie să fie tras la răspundere’, a declarat Obama în acest comunicat, citat de AFP.

‘Aceste sancţiuni vizează în consecinţă regimul Gaddafi, dar protejează bunurile ce aparţin poporului libian’, a adăugat preşedintele american.

Activitatea ambasadei suspendată
Statele Unite au anunţat vineri că au suspendat funcţionarea ambasadei lor în Libia ca urmare a nesiguranţei la Tripoli şi a incapacităţii de a garanta securitatea diplomaţilor lor.

Ambasada Statelor Unite la Tripoli ‘a fost închisă’, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jay Carney.

Washingtonul şi-a retras, ‘temporar’, personalul diplomatic ‘ca urmare a unor condiţii nesigure ce predomină în Libia şi din cauza incapacităţii noastre de a garanta perfect siguranţa şi securitatea personalului nostru diplomatic în (această) ţară’, a declarat la rândul lui purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley, citat de AFP.
SURSA: Agerpres