‘Preşedintele şi Buffett au discutat despre perspectivele generale ale economiei şi răspunsurile date după vânturile potrivnice din ultimele două luni’, a declarat un purtător de cuvânt de la Casa Albă, Josh Earnest.

‘Ei au abordat măsurile pentru relansarea investiţiilor şi a creşterii economice’, a adăugat el, precizând că ‘au mai fost discutate metodele de redresare a situaţiei bugetare a ţării’.

Şeful administraţiei americane, aflat în vacanţă cu familia pe insula Martha’s Vineyard (statul Massachusetts), îl aminteşte cu regularitate pe Warren Buffett ca fiind unul dintre miliardarii dispuşi să plătească impozite mai mari pentru a contribui la redresarea finanţelor ţării.

De asemenea, Barack Obama a mai discutat cu Alan Mulally despre industria manufacturieră şi automobilului, precum şi despre mijloacele de relansare a exporturilor şi investiţiilor.

Preşedintele american urmează să prezinte, la începutul lunii septembrie, un nou plan pentru ocuparea forţei de muncă şi reducerea deficitului uriaş al Statelor Unite.

Un recent sondaj arată că numai 26 la sută dintre americani îl susţin, cu 15 luni înaintea prezidenţialelor, pe Barack Obama în politica sa economică.
SURSA: Agerpres