Noua structură, formată din şase oameni, va fi condusă de Brigitte Schmitt, fosta şefă a departamentului de property management din cadrul companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. Momentan divizia Shopping Center Services a Oasis administrează un portofoliu de peste 25.000 mp de spaţii de retail în proiectele dezvoltate de companie.

“Odata cu creşterea portofoliului Oasis la nivel naţional, am căutat în România companii care să ne poată oferi în diverse regiuni din ţară servicii similare cu cele existente pe pieţe cu o mare tradiţie în acest domeniu, precum Germania sau Austria, păstrând în acelaşi timp un nivel accesibil al costurilor. Portofoliul noii divizii cuprinde în prezent dezvoltările proprii ale Oasis, dar vizăm extinderea atât pe piaţa de retail cât şi în alte segmente ale sectorului imobiliar”, a declarat Klaus Reisenauer, managing partner în cadrul Oasis.

Până la sfărşitul anului, compania estimează ca noua sa divizie va avea în administrare peste 100.000 mp de spaţii de retail.

O piaţă de 200 mil. euro

“Costurile de administrare a centrelor comerciale în România sunt crescute, existând situaţii când sunt comparabile cu o a doua chirie. În alte pieţe europene aceste costuri nu depăşesc 25% din valoarea chiriei nete”, a explicat Brigitte Schmitt.

Oasis Development este condusă de Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner. Cei doi parteneri sunt originari din Sibiu şi au fost plecaţi în Germania timp de 20 de ani. S-au întors în ţară în 2002 ca parteneri de dezvoltare ai reţelei Kaufland şi Plus, pentru care a dezvoltat peste 50 de centre comerciale.

Compania românească a realizat până în prezent proiecte ce însumează o suprafaţă de peste 1,5 milioane mp de teren, valoarea investiţiilor depăşind 800 mil. euro. Portofoliu actual al companiei include peste 200.000 mp spaţii de retail în construcţie.

Piaţa de property şi facility management, concentrată în principal la nivelul Bucureştiului, a fost estimată la circa 200 de milioane de euro în anul 2010, în creştere cu aproximativ 10% comparativ cu anul 2009.