Viorica Dăncilă reușește prin fiecare apariție publică să șocheze prin greșelile de exprimare. Gafele premierului sunt deja de notoritate iar ultima de acest gen s-a consumat la un eveniment cu totul special.

Prezentă printre oameni elevaţi, într-un mediu academic, premierul a reușit să șocheze asistența. Totul s-a întâmplat marți, premierul participând la lansarea unei iniţiative de creştere a calităţii sistemului educaţional.

„Educaţia este o prioritate a Guvernului PSD-ALDE. (…) O componentă esenţială pentru o educaţie de calitate este reprezentată de omul de la catedră, model pentru generaţiile pe care le formează si cărora le transmite nu doar învăţătură ci şi lecţii de viaţă şi le formează caracterul. Profesia de dascăl este vocaţie, implicare neobosită şi dedicare. A fi educator, învăţător sau profesor înseamnă ca tu însuşi să înveţi zi de zi şi să ţii pasul cu noi metode de predare, mai atractive şi mai apropiate de copii şi de tineri,” a fost mesajul premierului.

Din această frază, exprimarea următoare a șocat asistența. „A fi educator, învăţător sau profesor înseamnă că tu însuşi să înveţi zi de zi”, a spus Viorica Dăncilă. Forma corectă este însă alta. Corect ar fi fost: „A fi profesor înseamnă ca tu însuți să înveți zi de zi”.

Actrița Oana Pellea nu s-a putut abține și a reacționat dur față de greșeala de exprimare marca Dăncilă.

„Mi-a explodat INSASI televizorul chiar daca nu era in priza … a explodat de RUSINE!”, este mesajul Oanei Pellea.