Consultantul politic Cozmin Gușă a susținut, la Realitatea TV, că ”planul cu Mircea Diaconu a fost pus la cale în Croația de George Maior, Florian Coldea și un fost lider PSD-ist”.

În opinia sa, este foartă interesantă evoluția Vioricăi Dăncilă iar lovitură pe care a dat-o cu Ramona Mănescu care sugerează responsabilitatea asupra guvernării nu este puțin.

Gușă a oferit și unele informații pe care a spus că le-a verificat în ultimele zile.

În urmă cu câteva săptămâni în Croația, în proximitatea stațiunii Pula, domnii George Maior, Florian Coldea și un lider fost PSD-ist căruia nu îi dau numele pentru că este apropiat de mine au avut o întâlnire foarte importantă în urma căreia s-a pus la punct acest plan, plan la care a fost chemat să achieseze liderul Pro România, Victor Ponta, care este finul de cununie al lui George Maior și mai nou un apropiat a lui Florian Coldea. Acest plan este unul care pe măsură ce se va derula este menit să diminueze potențialul PSD-ului în favoarea, în primă fază a alianței Pro România – ALDE, iar la alegerile prezidențiale în favoarea lui Dan Barna, favoritul lui Florian Coldea”, a arătat Gușă.

Mai mult, el a susținut că dacă este adevărat că Teodorovici a cerut ieșirea de la guvernare, atunci acesta trebuie pus, în opinia sa, în tabăra lui Coldea.

Consultantul politic a apreciat că protagoniștii acestui spectacol, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și Mircea Diacono sunt de fapt „niste conserve fie ale serviciilor secrete comuniste, doi dintre ei, fie ale serviciilor de după 1989, unul dintre ei”.

El a mai oferit și alte informații, inclusiv despre poziționarea PNL și anunțul referitor la moțiunea de cenzură. În opinia sa,  orice prezență a PNL la guvernare în acest moment diminuează drastic șansele lui Klaus Iohannis.

„Toate acest informații pe care vi le-am dat au un nimitor comun: fostul stat paralel, rezerviștii din servicii și acoperiții din servicii care au pus la cale acest joc destinat să îl scoată pe Iohannis de la președinția României, să ridiculezeze PSD-ul și să forțeze o candidatură din partea lui Dan Barna, în nicio caz a lui Mircea Diaconu, care nu are nicio șansă”, a explicat Cozmin Gușă.