Conducerea Organizaţiei Dutch Romanian Network, în numele comunităţii de afaceri olandeze, îşi exprimă dezacordul faţă de decizia Guvernului Olandez de a da vot negativ pentru intrarea României în Spaţiul Schengen.

"Dorim să-i invităm pe toţi membrii guvernelor implicate să iasă din impas şi să continue negocierile. Propunem o abordare mai pragmatică. În acest sens, atragem atenţia asupra compromisului făcut de către Germania şi Franţa care au propus un scenariu în două etape", a declarat Ben Jager, Preşedinte Executiv al Dutch Romanian Network, consul general onorific pentru România.

"Sunt foarte încurajat de poziţia companiilor olandeze în favoarea intrării României în spaţiul Schengen, care avantajează ambele ţări. Sunt convins că va prevala conţinutul economic în decizia finală. Ar fi o mare satisfacţie pentru mediul de afaceri", a declarat Mişu Negriţoiu, CEO ING Bank România şi Membru al Consiliului de Supraveghere al DRN.

Organizaţia Dutch Romanian Network (DRN) este o platformă înfiinţată de către şi pentru întreprinzători care fac afaceri în România. De când a fost înfiinţată, în anul 2007, a devenit evident că DRN răspunde unei nevoi mari în mediul antreprenorial olandez, fapt susţinut de creşterea rapidă a numărului de membri şi de marele interes pe care il reprezintă întâlnirile organizaţiei.

DRN oferă serviciile sale oamenilor de afaceri olandezi care doresc să investească în România sau vor să stabilească legături comerciale. Aceleaşi servicii sunt oferite oamenilor de afaceri din România care sunt interesaţi de Olanda. DRN este o organizaţie nonprofit iar serviciile sunt oferite gratuit membrilor săi.