Ziua bursiera de astazi la nivel global este una in general rosie, cu timide semne de intarire. In Europa de Vest, in afara de Euronext BEL-20, toti indicii principali sunt pe scadere. In Belgia, plusul nu este unul consistent, doar undeva intre 0,15-0,20%, in Portugalia nu a trecut nici macar de 0,10%. Pana la ora redactarii materialului recordul negativ era detinut de Milano (MIBTEL) si de Viena (ATX), intrecandu-se cap la cap in zona unui minus de 2,50%.

Zona Asia Pacific este una rosie, singura piata care a reusit sa tina steagul sus fiind TSEC (Taiwan), unde cresterea a fost similara cu cea din Belgia. Nikkei a inregistrat cea mai mare scadere, de 3,81%. Indicele extrem de volatil de la Jakarta a fost linistit astazi, pierzand doar 0,88%. In RP Chineza, SSE Composite a piredut 0,71%. Ceva mai spre Europa, la Bombay s-a inregistrat o scadere de 1,58%, in timp ce si mai aproape de noi, Tel Aviv a pierdut 1,74%.

Bursa de la noi inregistra in jurul orei 14 o scadere de peste 4%, in functie de indice. BET -4,15%, BET-FI -5,46%. Scaderea masiva a fost consemnata chiar in prima ora de tranzactionare. In regiune, pe plus sunt doar pietele din Belgrad, Kiev si Vilnius.

Va fi interesanta evolutia pietei americane de astazi, avand in vedere scaderea de ieri, despre care puteti citi aici.