Vreme cumplită în România în următoarele zile. Dacă în unele localități temperaturile vor fi de primăvară, în alte județe ale țării iarna își intră în drepturi.

Potrivit prognozei meteo, în Moldova, duminică ninsorile vor lua cu asalt întreaga zonă. De cealaltă parte însăîn sudul și în sud-estul țării, atmosfera se menţine închisă, iar în zona intracarpatică apare puţin soarele şi o să fie mult mai cald decât în mod normal.

În Dealurile de Vest se vor atinge 14…15 grade, în timp ce în Bucovina vor fi minus 6 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan vremea va fi închisă, cu burniţă şi condiţii de ceaţă, în primele ore, iar temperaturile vor ajunge la maxim 7 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei însă, lucrurile sunt mai neplăcute. Cerul este acoperit de burniță dar şi lapoviță în unele zone. Pe şosele se va forma polei, iar până la ora 9, avem şi o avertizare în acest sens. Temperaturile, mai scăzute decât ieri, se opresc pe la 1…2 grade.

Vremea se schimbă în funcție de zonă. Astfel, în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, se face şi mai frig. Temperaturile rămân negative chiar şi la prânz, iar în Suceava nu vor trece de minus 6 grade, iar ninsorile vor fi și ele prezente.

Vreme schimbătoare în toată țara

Vreme uluitoare în alte zone ale țării. Potrivit meteorologilor, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, temperaturile cresc faţă de ziua trecută şi ajung pe la 12…13 grade.

În partea de vest a țării, temperaturile depășesc cu mult limitele perioadei şi urcă până la 14…15 grade.

Și în Transilvania vremea este bună, iar în depresiuni, temperaturile rămân modeste, dar în vestul provinciei se ating chiar şi 12…13 grade. Vântul suflă cu putere la munte, în special la altitudini mari.

În Oltenia, pe de altă parte, vremea este închisă.cu burniță sau ploaie slabă şi temperaturi în scădere. Dacă sâmbătă au fost înregistrate 13…14 grade, astăzi maximele se opresc pe la 6…7 grade, iar vântul devine tot mai insistent.

În sudul țării temperaturile vor ajunge la 6 grade și va fi prezentă și burnița.

Vreme mohorâtă și în Capitală. Temperaturile vor ajunge la maximum 4 grade, iar cele minime la 2 grade. La munte însă, temperaturile vor crește și va fi mai cald decât limita normală acestei perioade.