Dar nu au fost singurele ”bine vândute”. Paradoxal, deși criza a continuat să reducă bugetele pentru călătorii, totuși vacanțele de lux au fost în continuare solicitate de turiștii români, în unele cazuri fiind observate creșteri de câteva procente pe acest segment, spun operatorii din turism.

Luate separat, ”pachetele all inclusive de 300 – 350 de euro pentru Bulgaria și Grecia și cele de 1.000 de euro pentru Turcia au fost printre cele mai cătutate din ofertele agențiilor prezente la nivel local”, spune Traian Bădulescu, consultat în turism. Un exemplu concret este dat de Mioara Gheorghe, director operațional Happy Tour, lider pe această piață. De altfel, în primele opt luni ale acestui an, rezultatele financiare consolidate ale Happy Tour Group au înregistrat o creștere de aproximativ 25%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

”Charterele organizate de Prestige Tours  în Creta, Rodos, Cipru, Kos, Santorini,  Antalya și Spania au fost vedetele sezonului, alături de pachetele city breaks și de vacanțele de lux, comercializate prin brandul Travel House”, detaliază ea. Astfel, continuă Mioara Gheorghe, o excursie în jurul lumii  de 60.000 de euro, vacanțe în Dubai la ”Hotel Atlantis the Palm” – 29.000 euro, Sejur Elounda Beach în Grecia –  22.500 euro, sunt doar câteva exemple. Lor li se aduagă croaziere în Scandinavia, Insulele Britanice şi Marea Mediterană. ”În general, pachetele care depășesc 5.000 de euro sunt achiziționate de oameni de afaceri, fotbaliști și vedete”, dă un amănunt reprezentantul unei agenții de turism care vinde constant vacanțe foarte scumpe.
Mai departe, Mioara Gheorghe mai spune că vânzarile consolidate ale Happy Tour Group au crescut datorită diversificării ofertei business și leisure,  modernizării agenției online paravion.ro  și creșterii numărului de Agenții Asociate și revânzătoare. În prezent, Happy Tour Group are o rețea națională de 45 de agenții proprii și asociate, acoperind 29 din orașele din Romania. De altfel, pentru perioada de toamnă-iarnă, cele mai căutate programe sunt city break-urile, un exemplu fiind Viena – prețul pentru trei nopți pornește de la 218 euro de persoană, cazare în cameră dublă, la Hotel Best Western Hotel Reinther de patru stele, cu mic dejun inclus, bilet de avion Austrian Airlines (taxele de aeroport incluse). Și exemplele pot continua.