Este vorba despre Egipt, iar interdicția circulației intrase în vigoare din data de 25 martie, în cadrul eforturilor de a limita răspândirea coronavirusului, relatează AFP, citată de agerpres.

„Comitetul de criză a recomandat … continuarea măsurilor luate anterior pentru încă două săptămâni, până pe 23 aprilie”, a declarat premierul egiptean Mostafa Madbouli, în cadrul unei conferinţe de presă la Cairo.

Până în prezent, Egiptul, cu o populaţie de circa 100 de milioane de locuitori, a raportat 1.450 de cazuri de coronavirus şi 94 de decese ca urmare a îmbolnăvirii cu COVID-19.

Măsuri stricte în Egipt

Printre alte măsuri luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului se numără închiderea cafenelelor şi a cluburilor de noapte, în timp ce restaurantele sunt obligate să funcţioneze numai prin serviciile de livrare.

Măsurile sunt destul de aspre. Astfel, cei care încalcă măsurile se confruntă cu pedepse care merg de la amenzi – ce ajung până la 4.000 de lire egiptene (230 euro) – până la pedeapsa cu închisoarea.

Autorităţile egiptene au efectuat în ultimele săptămâni operaţiuni de dezinfecţie la siturile arheologice, muzee şi hoteluri.

Moscheile, bisericile, şcolile, universităţile au fost închise, iar traficul aerian internaţional a fost suspendat începând cu 19 martie.