Tranzacția dintre ucraineni și regii americani ai petrolului a fost finalizată la începutul acestui an și, conform unor informații apărute în presă la începutul anului, drepturile de concesionare asupra câmpurilor din Bârlad ar fi costat 25 de milioane de dolari, însă conform raportului publicat astăzi, câștigul avut în urma tranzacției de la Bârlad este de 10,4 milioane de dolari.

Reamintim că Regal este compania ce a fost fondată în 1996 și condusă de omul de afaceri Frank Timiș. Regal Petroleum Omul de afaceri a demisionat de la conducerea Regal Petroleum in urma furiei investitorilor, dupa ce un zăcământ elen, unde ar fi trebuit să existe 227 de milioane de barili de petrol, promovat puternic de Timiș, s-a dovedit a fi lipsit de resurse.

Actiunile companiei s-au prăbușit atunci, iar investitorii au înregistrat pierderi semnificative.

El s-a retras în iunie 2005 de la conducerea Regal, iar presa britanică a susținut atunci că demisia a fost una forțată de ceilalți directori și de actionari, care încercau să salveze compania.

Conform site-ului oficial al lui Frank Timiș, omul de afaceri nu mai are niciun rol în companie și nici nu mai deține acțiuni.