Noul medicament experimental dezvoltat de Shanghai Junshi Biosciences şi Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe se numeşte JS016. Acesta a primit aprobarea Administraţiei Naţionale a Produselor Medicale pentru a începe demararea primei faze a studiilor clinice.

Programul va testa tratamentul pe bază de anticorpi în persoanele sănătoase pentru a preveni infectarea cu COVID-19. În acest context, nai mulţi voluntari sănătoşi din Shanghai s-au înscris deja în program, oferind detalii despre gradul de imunizare atins, siguranţa utilizării medicamentului şi despre modul cum acţionează acesta în organism.

Un program unic

Programul este primul de acest tip în lume deoarece testează combaterea virusului prin imunizarea persoanelor sănătoase.

„Testele anterioare au arătat că JS016 poate trata şi preveni infecţia. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem efectele sale în studiile clinice”, a declarat Liu Jinghua, cercetător la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.

Testele efectuate pe maimuţe au demonstrat că JS016 poate stopa COVID-19 şi menţine organismul la parametrii normali chiar dacă sunt administrate doze mari.