Suita Kaspersky Pure 2.0 vine cu funcţionalităţi noi şi îmbunătăţite, comparativ cu versiunea anterioară, şi protejează utilizatorii individuali de viruşi, spyware, troieni, spam, hackeri, viermi, rootkit-uri şi alte ameninţări informatice periculoase. În acelaşi timp, soluţia se actualizează automat, nu deranjează utilizatorul cu solicitări inutile şi nu blochează resursele computerului.

Kaspersky Pure 2.0 are la bază abordarea hibridă a securităţii, adică suita foloseşte – pe lângă metodele de protecţie tradiţionale, pe bază de semnături – cele mai noi tehnologii cloud şi de protecţie proactivă, pentru a oferi un răspuns mai rapid şi mai eficient la ameninţările informatice, care devin din ce în ce mai complexe.

Kaspersky Pure 2.0 foloseşte noua tehnologie File Advisor, pentru a evalua siguranţa unui fişier înainte ca acesta să fie rulat. Informaţiile despre activitatea programelor care operează pe computer sunt trimise la Kaspersky Security Network, reţeaua cloud a Kaspersky Lab, unde sunt analizate şi comparate cu datele referitoare la reputaţia lor. Dacă un program iniţiază o activitate suspectă, structura comportamentală va fi adăugată în bazele de date antivirus ale Kaspersky Lab, funcţie care permite blocarea altor programe periculoase cu un comportament similar.