O nouă numire în Guvernul Ciucă! Premierul a semnat imediat decizia. A fost publicată în Monitorul Oficial azi, 15 decembrie

Așadar, prim-ministrul Nicolae Ciucă a semnat decizia pentru numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor a Danielei Pescaru. Decizia luată de către șeful Executivului a fost publicată, în cursul zilei de miercuri, în Monitorul Oficial.

Amintim că Daniela Pescaru a mai ocupat această funcție în trecut, însă și-a dat demisia în anul 2019. La acea vreme, decizia de eliberare din funcție a fost semnată de fostul premier Viorica Dăncilă.

Daniela Pescaru a lucrat la Ministerul Finanțelor încă din anul 1991 – aici, aceasta a început ca expert la direcția de programare bugetară, devenind șef de serviciu în aceeași direcție în anul 2003. Patru ani mai târziu, în 2007, Daniela Pescaru a devenit director general adjunct, iar în 2009 director general. Ulterior, aceasta a devenit secretar de stat.

Noul secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor a terminat Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică la Academia de Studii Economice, obținând, ulterior, o diplomă de studii postuniversitare de specializare în managementul instituțiilor publice.

Ce avere are Daniela Pescaru

Potrivit ultimei sale declarații de avere completată pe 7 noiembrie 2019, secretarul de stat în cadrul Ministerului Finanțelor are două terenuri extravilane în județul Argeș, ambele dobândite în anul 2007, primite de la părinți. Terenurile au 528.84 mp, respectiv 2.700 mp.

Daniela Pescaru deține un apartament în București, dobândit în anul 2008, prin partaj. Acesta are o suprafață de 92,85 mp. De asemenea, aceasta mai deține și o casă de vacanță în județul Argeș, dobândită în 2007, cu o suprafață de 73,55 mp.

Secretarul de stat conduce o mașină marca Toyota Avensis, fabricată în anul 2007. Pentru a o putea achiziționa, Daniela Pescaru a făcut un leasing în perioada 2008-2013.

În ceea ce privește activele financiare, aceasta avea un card de credit la CEC Bank, deschis în anul 2012, în valoare de 939.924 lei și un card de credit la BCR în valoare de 2.124 lei.

Ce venituri a avut Daniela Pescaru

Ultima sa declarație de avere arată că Daniela Pescaru a avut un salariu de 106.704 lei pe vremea când ocupa funcția de secretar de stat la Ministerul Finanțelor și un salariu de 239.628 de lei pentru că era membru CIFGA la Exim Bank.