Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a admis miercuri că impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000 de lei nu va fi implementat din 2018, așa cum era prevăzut în programul de guvernare, informează HotNews

Mișa a anunțat, în cadrul unei emisiuni televizate, că, de anul viitor, impozitul pe venit va scădea de la 16% la 10% pentru toate persoanele, inclusiv pentru angajații cu salarii de sub 2.000 de lei.

Întrebat însă ce se întâmplă cu impozitul zero pentru salariile mai mici de 2.000  de lei, Ionuț Mișa a răspuns: “Aceasta măsură nu va fi implementată în această perioadă și până la sfârșitul anului”.

Ministrul a anunțat însă o taxă de solidaritate de 2%, ”care va reveni angajatorului”.

„E o taxă prevăzută la nivelul Uniunii Europeane, nu e una instituită de Guvern. Există o directivă europeană care ne obligă să aplicăm un anumit procent fondului de salarii. Această taxă nu poate fi eliminată sub nicio formă. Directiva europeană reglementează taxa pentru fondul de salarii. Nu numai mediului privat, ci si sistemului public. Taxa o plătește angajatorul la fondul de salarii”, a adăugat el.