Ministrul român al Economiei, Adriean Videanu, a discutat, vineri, cu omologul său bulgar, Traicho Traikov, despre posibilitatea construirii, de către România şi Bulgaria, a unei hidrocentrale pe Dunăre.

Ministrul bulgar al Economiei a explicat că, săptămâna viitoare, România şi Bulgaria vor forma un grup de lucru pentru a începe studiile în vederea unui proiect de hidrocentrală pe Dunăre, obiectivele fiind atât energetice, cât şi pentru îmbunătăţirea navigaţiei pe fluviu, relatează ziarul bulgar Pari, citat de site-ul Novinite.com. Traicho Traikov a făcut aceste declaraţii vineri după-amiază, la revenirea de la Bucureşti, unde a participat la Black Sea Energy and Economic Forum.

Porţile de Fier III

Ministrul Adriean Videanu declara, în 10 iunie, că autorităţile române şi bulgare discută oportunitatea construcţiei unei noi hidrocentrale pe Dunăre, pe lângă cea de la Porţile de Fier, iar cea mai bună locaţie este considerată a fi la Măcin. Alte locaţii avute în vedere sunt Turnu Măgurele şi Călăraşi.
„Soluţia optimă este Măcin, pentru că face Dunărea navigabilă tot timpul anului. Dacă noua hidrocentrală ar fi amplasată la Turnu Măgurele sau Călăraşi, ar diminua din puterea Porţilor de Fier. Sper ca până la finele anului să avem locaţia”, a spus atunci Videanu.

SURSA:Mediafax