Într-o postare pe pagina personală de Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea a anunțat construcția unei noi fabrici. Mai exact, este vorba despre o investiţie de 25 de milioane de euro în domeniul industriei de componente auto, care va crea 125 de locuri de muncă și se va realiza în cursul acestui an în comuna braşoveană Prejmer.

În ceea ce privește investiția, potrivit acestuia, ea ar urma să fie realizată de grupul Sandhar, cu subsidiare în India, Spania, Polonia şi Mexic, care produce piese din aluminiu realizate prin injecţie pentru autovehicule.

“Împreună cu colegul meu, Todorică Şerban, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, am discutat astăzi cu o delegaţie reprezentând societatea Sandhar Ro. Este vorba despre o multinaţională care deţine fabrici în Barcelona, dar şi în Mexic, India şi Polonia, şi produce piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto”,  a scris Veștea pe pagina personală de Facebook.

Totodată, președintele CJ Brașov a mai menționat că investitorii spanioli își doresc ca după doar un an de funcțioanre, fabrică să poată asigura cel puțin o piesă pentru 30% din întreaga producție din Europa.

Adrian Veștea a adăugat că le-a mulțumit investitorilor pentru că au ales județul Brașov în cadrul acestei investiții și totodată, susține că prin această mișcare, potențialul uman și material la nivel județean ar putea fi valorificat.

”Ambiţia investitorilor spanioli este ca, după primul an de funcţionare, fabrica de la Prejmer să asigure cel puţin o piesă pentru 30% din întreaga producţie de autovehicule din Europa. Le-am mulţumit investitorilor spanioli pentru că au ales judeţul Braşov şi i-am asigurat avem toată deschiderea să sprijinim orice iniţiativă menită să creeze locuri de muncă şi să valorifice potenţialul uman şi material de care dispunem la nivel judeţean”, a mai scris el.

O nouă fabrică în România

În ceea ce privește mărimea fabricii, conform acestuia, investitorii spanioli şi-au propus să construiască o fabrică în Parcul Industrial Prejmer, pe o suprafaţă de 7.000 mp, având în componenţă hale de producţie, depozite şi birouri.

Președintele CJ Brașov a mai adăugat că lucrurile vor fi grăbite, iar investitorii și-au propus deja ca până la finalul acestui an, investiția să fie deja finalizată, urmând ca în anul 2022 să înceapă producția.

“Cu certitudine, orice aport investiţional este binevenit în judeţul Braşov. De aceea, i-am asigurat pe oaspeţii spanioli că îi vom sprijini, uzând de pârghiile legale, astfel încât proiectul lor să se poată realiza în termenul propus, respectiv până la sfârşitul acestui an”, a afirmat Veştea, în postarea citată.

De menționat este faptul că, producătorul indian de componente auto Sandhar Technologies a anunţat recent că intenţionează să construiască o fabrică în România unde să producă componente pentru ştergătoare şi centuri de siguranţă. Trebuie subliniat și faptul că aceasta este a doua investiție străină anunțată în ultimele zile, la Prejmer.

Mai exact, primarul comunei, Mihai Apafi, a declarat recent că în comună ar urma să fie realizat un centru medical privat, cu spital şi bază de tratament. În ceea ce privește valoarea investiției, aceasta va fi de 280 de milioane de euro, cu finanţare de la BEI şi două fonduri de investiţii private elveţiene.